Annons

Nu berättar mamman om saknaden efter Ebba – två år efter terrordåden på Drottninggatan

Annons

Fredagen den 7 april 2017 är en dag Sverige aldrig kommer glömma. Det var dagen då fem personer miste sitt liv efter terrorattentatet på Drottninggatan och satte ett helt land i skräck.

Ett av offren var 11-åriga Ebba Åkerlund. I gårdagens sändning av TV4s Nyhetsmorgon berättade hennes mamma Jeanette om saknaden: 

– Jag har lovat mig själv att inte ge bort mitt liv också, säger Ebbas mamma Jeanette i Nyhetsmorgon


Jeanette om saknaden efter Ebba

11-åriga Ebba Åkerlund var en av de som dog i attacken, och i dagens Nyhetsmorgon berättar hennes mamma Jeanette om sorgen.

– Det är det värsta som kan inträffa i ens liv. Jag tror inte svenskan har tillräckligt många ord för att kunna sätta ord på det. Dels minns jag inte när jag fick beskedet. Jag minns att jag började gråta och stod i hallen och kramade de här poliserna, säger Jeanette i Nyhetsmorgon.

– Du mår illa, det känns som om nån sparkat en i magen. Det gör ont överallt.

Hon berättar att stiftelsen ”Ebbas änglar” hjälpt henne att gå vidare.

– Jag har lovat mig själv att inte ge bort mitt liv också. Det är min kamp, det är det jag strider för varje dag. I den striden har jag hittat en möjlighet att hjälpa andra barn,. och få vara delaktig i barns utveckling och kreativitet. Det är något som ger mig mening. Det känns hoppfullt att satsa på vår framtid. Det arbetet har betytt mycket för mig, och jag hoppas jag kommer få mer utrymme att arbeta med det.


Rahmat Akilov dömdes i juni 2018 till livstids fängelse och utvisning, men såren för de som miste sina älskade har fortfarande inte läkt.

Annons