Nu berättar vännen om sin stora oro för Anna Holmlunds framtid: ''Det gör mig sorgsen…''

Efter Anna Holmlunds tuffa krasch har hon förlorat viktiga inkomster som prispengar och sponsorer.

Nu berättar vännen och alpina sportchefen Tommy Eliasson Winter om oron för Anna.

– Jag oroar mig för henne, säger han i programmet ”En annan Anna”.

Det har snart gått två år sedan Anna Holmlunds kraschade hårt under ett träningsåk i italienska Innichen. Sedan dess har vägen tillbaka till ett vanligt liv varit både lång och svår.

Men Anna har kämpat varje dag och imponerat rejält med hennes härliga driv under rehabiliteringen. Dokumentärserien ”En annan Anna”, producerad av assistansföretaget Assistans för dig, visas delar av Holmlunds nya liv, där vi får ta del av hennes olika framsteg, enligt Expressen.

I senaste avsnittet av dokumentärserien återförenas Anna med vännen Tommy Eliasson Winter, före detta skicrossåkare och numera alpin chef på svenska skidförbundet.

Holmlund berättar att hennes syn på sporten inte förändrats trots olyckan.

– Nej. Jag älskar skicross, det är det bästa som finns. Jag gillar den sporten, säger hon i programmet.

dinsta

Eliasson Winter berättar även om sin stora oro för Anna Holmlund och hur det ska gå för henne i framtiden.

– Man ser Lars (pappa) och Margaretha (mamma) och hennes familj, de gör enormt mycket. Och hennes assistenter. Det är många som ställer upp, men vad händer över tid? Vad händer om 10-20 år när man inte blir inbjuden till Stadshuset varje gång någon medalj ska firas?

– Det kan jag bli lite orolig för. Eller sorgsen av att tänka på.

Innan olyckan var prispengar och sponsorer varit en given del av 30-åringens inkomst. Men nu har mycket av det försvunnit. Därför har skidförbundet startat en insamling som ska gå till hennes fortsatta rehabilitering.

– Sverige är ett fint land att åka i om man är handikappad så grundförutsättningarna finns, men Anna har högre ambitioner. Jag ser väldigt ljust på det samarbetet vi har fått med skidförbundet nu, berättade hennes pappa Lars Holmlund då, enligt Expressen.

dinsta

Dela artikeln för att stötta Anna Holmlund under sin tuffa rehabilitering!

Dela på Facebook