Annons

Nu får mamman till 9-årige Quaden stark kritik - använder sin son för pengar

Annons

Klippet på 9-åriga pojken Quaden skapade stora rubriker runt om i världen efter att hans mamma publicerat det för att uppmärksamma just hur mobbning kan slå hårt mot en annan människa. 

Men nu anklagar många människor australiensiska mamman Yarraka Bayles att hon använt sonen för att få pengar och uppmärksamhet. Nu är klippet raderat från Facebook och även Instagram-kontot är avaktiverat. 

Hans mamma, Yarraka Bayles, filmade och laddade upp bilder av sin sons uppenbara trauma på Facebook, där den fick miljontals visningar och så småningom blev viral på sociala medier. Kändisar och miljontals andra, känslomässigt övervunna av den hjärtskärande videon av ett funktionshindrat barn som vill döda sig själv, öppnade sina hjärtan och erbjöd pojkens mamma stöd både emotionellt och ekonomiskt - i form av en GoFundMe, som sedan har samlat hundratusentals dollar.

Men allt kan ha varit planlagt av mamman anser många.

Anledningen ska vara flera bilder och klipp där 9-åriga pojken ses med dyra märkeskläder och pengar.

Amerikanska komikern Brad Williams har samlat in över 450.000 dollar (4,35 miljoner kr) för att kunna hjälpa Quaden, efter att ha sett klippet på Facebook. 


Folk känner sig lurade efter att ha sett bilder och videos där man ser pojken gå runt i märkeskläder och visa upp pengar som publicerats innan den virala videon släpptes.

När en gripande berättelse blir viral, finns det skeptiker som undrar om det är sant eller inte. Hans mamma har fått stark kritik och många menar att videon är fejk, allt för att få följare och pengar.

Vad tror du? Kolla in videon nedan och kommentera gärna. 

Annons