Annons

Nu hyllar vi polishunden – spårade och hittade ett försvunnet 3-årigt barn på 28 minuter

Annons

När du tänker på älskvärda hundar, vilken ras tänker du på först? Golden Retreiver? Vallhund? Terrier? I detta fall är detta en blodhund vars skarpa nos hjälpte till att rädda en 3-åring innan det var för sent.

Blodhundar har en otroligt skarp luktsinne, vilket gör den till en oundgänglig partner för polisen när människor (särskilt barn) försvinner i stora skogsområden. Så fort de får den saknade personens doft, börjar de omedelbart med arbetet.

Deras uthållighet och besatthet av dofter kan göra dem till något av en munfull för sina ägare. Men för polisen är blodhundens förmågor ovärderliga. Den 15 september visade en särskilt skarp blodhund sin nos formidabla egenskaper när han hjälpte till att spåra ett försvunnet barn på 28 minuter. Allt detta ägde rum i Santa Rosa, Florida.


Det var ett 3-årigt barn med autism. Aedric gick bort från mormors hus medan hon var på toaletten och försvann i den stora skogen nära huset. Hon hade låst dörren, men hennes barnbarn lyckades ändå låsa upp dörren.

Aedrics mamma, Audra Hughes, mottog kort efter ett hårresande telefonsamtal från sin mamma: "Din son har försvunnit. Kom direkt!" Polisen tillkallades omedelbart och anlände till mormors hus strax efter. De sökte i hela skogen, men kunde inte hitta lilla Aedric. De beslutade därför att ringa sin fyrbenta expert.


Hunden anlände strax därefter och började genast hitta pojken. "Det tog honom 28 minuter att hitta barnet," sa sheriff Bob Johnson till Miami Herald. Även om hundens namn inte offentliggjordes, höll polisen en nyhetskonferens dagen efter där de berömde hundens stora ansträngningar.

Aedrics mamma var förståeligt otroligt lättad när hennes pojke så småningom hittades. Aedric hade några blåmärken och insektsbett, men annars var han frisk och glad.


Nu delar vi vidare för att hylla denna underbara polishund! De alla förtjänar att omnämnas och få dagens ros – varje dag!

Annons