Annons

Nu kommer en lutande toalett – ska få anställda att bajsa mindre och jobba mer

Annons

För många människor är en toalettpaus på jobbet den perfekta ursäkten att smyga iväg och spendera lite tid med att bläddra igenom telefonen.

Men dagarna med att sitta på en toalett avslappat kan vara över 


Ett koncept för en sluttande toalett som kallas 'StandardToilet' har avslöjats, där den övre ytan lutar nedåt i en 13-graders vinkel.

Detta innebär att användaren tvingas luta sig framåt när han sitter på den, vilket gör att man måste stödja sig mer på benen för att sitta på den.


Lutningen innebär att det blir obekvämt att sitta på den efter ungefär 5 minuter.

En implementering av toaletten skulle kunna spara ”fyra miljarder pund” i brittiska näringslivet, vilket motsvarar ungefär 50 miljarder svenska kronor, per år, enligt StandardToilet själva. Detta skriver CBS News.

Skaparen Mahabir Gill, som äger patentet, säger att han kom på idén till produkten när han besökte en bensinmack och fick vänta vad han upplevde som orimligt länge i kön till toaletten. Hans slutsats var att många förlängde sina besök på ”dasset” genom att använda sin smartphone.

Kommer inte till Sverige: ”Bisarrt”

Enligt TV4 så finns dock ingen risk att denna typ av effektiviseringstoalett kommer till Sverige.

– Det blir ju lite som att ha en stämpelklocka på toaletten. Som arbetsmarknaden ser ut idag har folk svårt att ens hinna med att gå på toaletten, så det är lite bisarrt att tänka sig en lutande toalett, säger Cyrene Wärn, expert i arbetsmiljö hos LO, till TV4.


Vad tycker du om det här? Tryck nu på DELA-knappen så dina vänner får se detta också!

Annons