Annons

Nu sprids videon på dansande polisen under på Dansbandsveckan: ''Häftigt när de kan bjuda på sig själva''

Annons

Dalarnas tradition med dansbandsveckan fyllde många själar med glädje och dans.

En oväntad dansare dök upp från polisen i Dalarna som bjöd på sina bugg-kunskaper på dansgolvet.

Vecka 29, eller som folk som gillar att svänga på höfterna kallar den: Dansbandsveckan, är en perfekt vecka att befinna sig i Dalarna på.

Det är nämligen en årlig tradition i Dalarna med dansbandsveckan och på SVT fick vi följa  dansbands-drottningen Elisa Lindström som ledde programmet tillsammans med Rasmus Persson från Malung.

Ett campingliv till toner av dansband

Det var glada miner trots ett varierande väder och mygg. De flesta som besöker Malung under denna vecka, brukar tälta och leva campinglivet – det hör till när man är i Dalarna på sommaren, och fram för allt när det vankas dansbandsvecka.

Polisen i Dalarna bjöd på dans

Men det var en gäst som stack ut lite extra, nämligen en polis!

Och personen som filmade händelsen uttryckte stor lycka över att få se poliskvinnan njuta till bugg.

– Jag hade turen att stå bredvid där de dansade. Jag tyckte det var jätteroligt att få se dom, säger Annika Ström från Örebro, till SVT.


”Häftigt när de kan bjuda på sig själva”

Videon har fått 47 000 visningar och delats frekvent av många. Enligt SVT tycker Annika Ström att det visar en annorlunda och positiv bild av poliser i allmänhet.

– Många tänker att poliser inte kan koppla av när det är sådana här tillställningar, att det ska vara så stelt och strikt. Det är häftigt när de kan bjuda på sig själva, säger Annika Ström till SVT.

Se klippet nedan:

Annons