Annons

Nu vill mamman Erika varna för nytt bedrägeri - lurar Fortnitespelande barn

Annons

Erika Johanssons 12-årige son blev kontaktad av någon som uppmanade honom att skicka bilder på mammans bankkort, för att få ett konto på det populära spelet Fortnite.

Pojken blev kontaktad på Instagram av en person som uppmanade honom att skicka bilder på sin mammas bankkort. I utbyte skulle pojken få kosmetiska uppdateringar i spelet och valuta i det populära onlinespelet Fortnite, rapporterar P4 Jönköping.

I meddelandet på Instagram ombads pojken att fota båda sidorna på mammans bankkort, skicka till personen och sedan lägga tillbaka mammans kort där han tog det. Pojken gjorde dock inte som personen på Instagram ville utan berättade i stället om meddelandet för sin mamma.

Mamman delade en skärmdump av meddelandet på Facebook för att varna andra. Inlägget har delats mer än 38 000 gånger. Händelsen har också polisanmälts.

Jag tror att det här engagerar eftersom det riktar sig mot barn, det är en lättlurad målgrupp. Spelet är ju oerhört populärt, säger pojkens mamma till P4 Jönköping.

Se konversationen nedan:


Uppmaning till alla föräldrar med barn som spelar fortnite! Idag blev min son kontaktad på Instagram om att få ett...

Posted by Erika Johansson on Sunday, February 17, 2019

Vem som helst kan råka ut för bedrägeri, i synnerhet barn. Dela gärna för att uppmärksamma andra på att vara på sin vakt.

Annons