Ny forskning: Bacon är lika farligt som cigaretter och arsenik.

Tråkiga nyheter för alla köttälskare runt om i världen idag: Forskningen på bacon, hamburgare och korv kan vara ett lika stort cancerhot som rökning.

Bearbetat kött är bland de mest dödliga, kommer Världshälsoorganisationen (WHO) avslöjade det på måndagen, rapporterar Daily Mail.

Resultaten kommer från forskare från tio olika länder - inklusive Storbritannien - som granskade alla tillgängliga bevis.

FRANCE-TOBACCO-HEALTH-FEATURE

Beskedet kan leda till varningstexter på förpackningar med bacon i våra stormarknader.

Bearbetat kött, som definieras som produkter som tillverkats med rökning, härdning, saltning, eller tillsätta kemikalier, har redan kopplats till tarmcancer vid Department of Health.

Men WHO bedömer att det kunde vara dödligare än vi först trodde.

The Mail rapporterar att organisationen kommer att rangordna bearbetat kött "cancerframkallande för människor", den högsta av fem möjliga ranking - rangen delas med alkohol, asbest, arsenik och cigaretter.

I februari år 2011 så har Department of Health publicerat riktlinjer för hur mycket av röda och bearbetat kött människor bör äta.

Människor som äter mer än 90 g per dag av rött och bearbetat kött bör skära ned till 70 g per dag, säger NHS.

Den danska läkaren Jerk W Langer, som är expert på kost och näring, håller med WHO om att charkprodukter är skadliga.

– Charkprodukter är något som är riktigt dåligt i vår kost. Det är fyllt med salt, fett och farliga tillsatser, säger han till Ekstrabladet.

Samtidigt påpekar han att det är det behandlade kötet vi bör äta mindre av. Rött kött säger han är betydligt nyttigare. Framför allt om det är ekologiskt.

Dela på Facebook