Annons

Ny forskning: Därför är det viktigt att spendera mer tid med din mamma

Annons

När man är ung är det inte särskilt vanligt att man umgås med sina föräldrar. Det är bara när du når en viss ålder som du börjar uppskatta föräldrarnas sällskap och det är faktiskt en livsviktig egenskap. Det visar en forskningsstudie från University of California.

För enligt denna studie är det otroligt bra att bjuda din mamma till en middag eller besöka dina mor- och farföräldrar - åtminstone om du vill fortsätta njuta av deras sällskap. Det skriver Townandcountrymag.com.

Forskarna fann att ensamhet kan leda till en tidig död, medan människor som omges av andra människor ofta lever längre.

I studien följde man 1 600 personer med en medelålder på 71 år. Där kom de fram till att trots social status och fysisk hälsa, var dödsfallet högre bland de mest ensamma människorna.

Av de som var ensamma dog 23 procent under studiens gång, medan bara 14 av de som hade nära kontakt med vänner och familj dog under samma tid, detta oberoende av socioekonomisk situation.

Många äldre personer värdesätter sina relationer högt, och kan ha överseende med mycket mer än vad barn och barnbarn oftast kan. Det handlar om viktiga relationskunskaper som de har vässat hela sina liv.

– De är toleranta mot vänners brister, mer så än unga vuxna. Man tar med sig mycket erfarenhet in i sina vänskapsrelationer när man blir äldre, och lär sig var som är värt att slåss för och inte, säger Rosemary Blieszner, professor i mänsklig utveckling vid Virginia Tech, till The New York Times.

Dela gärna den här nyheten till dina vänner som har äldre släktingar, det kan förändras deras liv till det bättre!

Annons