Ny forskning: Kvinnor använder hjärnan mer än män och måste därför sova längre!

Har du någonsin grälat med din partner om vem ska ska upp först, såsom för att göra kaffe eller ta hand om barnen?

Jag tror att detta är en ganska vanlig diskussion i många hem. Många, både kvinnor och män, gillar att ligga i sängen så länge som möjligt. Då är det ansträngande att vara den som måste krypa ut ur sängen först.

Nu behöver vi inte diskutera vidare, tack vare ny forskning. Här är goda nyheter för alla kvinnor som gillar att sova länge.

Sömnprofessorn Jim Horne, vid Loughborough University, har slagit fast att kvinnor bör sova mer än män.

Orsaken ligger i hjärnan.

– Ju mer komplex hjärna, desto mer sömn behöver du. Kvinnor har en förmåga att göra flera saker samtidigt och är mer flexibla. De använder helt enkelt mer av sin hjärna än vad män gör. Därför behöver de också sova mer, säger Horne till Metro

Slutsatsen är tydlig: Kvinnor använder hjärnan mer än män. Kvinnor multitaskare mer än män. Därför behöver deras hjärnor mer tid att återhämta sig.

Horne studier visar också att sömnbrist påverkar kvinnor starke än män. Kvinnor som sover dåligt löper större risk att känna sig fientliga, arga och deprimerade.

– Som en kontrast till det kunde vi inte göra samma koppling mellan män och dessa känslor vid sömnbrist, säger Horne till brittiska Metro.

Så kära kvinna: Sov länge - med gott samvete! Och se till att dela denna information med någon som kan dra nytta av det! Och bara för skojs skull - i videon nedan ser du någon som verkligen vet konsten att få tillräckligt med sömn.


Dela på Facebook