Ny studie bevisar: Kvinnor är bättre bilförare än män!

En ny studie ifrån brittiska forskare, visar att förare som är kvinnliga kör fortare än manliga förare. Hur sjukt låter inte det?

Och lyssna på detta. Risken för att kvinnor ska bryta hastighetenbegränsningarna, är högre.

Och det såg man med att antalet kvinnor var fler, då det var över 17%.

Men det behöver inte betyda att det ena uteslutar det andra.

sdfviosrf

För kvinnor kör nämligen säkrare och orsakar färre trafikolyckor, än män. Denna studie kommer nämligen ifrån teknikföretaget In-Car Cleverness, som övervakade över 10 000 av hyrbilarna i Storbritannien under 6 månaders period tid.

Kvinnor lämnade tillbaka bilarna, i princip, helt oskadda till hyrbilsföretagen. Då 84% av bilarna som lämnades in med krossat glass, bucklor, repor eller punkteringar hade körts av män.

Skadorna på bilarna hade dock, inte helt oväntat, ett samband med hög hastighet, kraftiga inbromsningar och snabb acceleration.

En norsk studie har också slagit fast att myten som länge kretsat kring att kvinnor ska vara sämre bilförare än män är falsk, och att verkligheten faktiskt är tvärtom.

– I en ny rapport har man fastställt att ouppmärksamhet ligger bakom minst 12 procent av alla bilolyckor, säger forskaren Ole Johansson på Institute of Transport Economics i Oslo.

Äldre kvinnor var svårast att distrahera bakom ratten, enligt undersökningen.

– Jag upptäckte att unga män var de som var mest benägna att rapportera distraktion. Extroverta och neurotiska personer samt de som kör bil ofta visade sig också vara mer benägna att tappa fokus under bilresan, säger Ole Johansson, enligt Daily Mail.

2015 omkom 201 män och 58 kvinnor i trafiken. Då gick NTF ut med uppmaningen ”kör som en kvinna!”.

– Kvinnors högre säkerhetstänk i trafiken visar sig även i att kvinnor har mellan fem och tio procent högre bältesanvändning än män. Bland yngre män är bältesanvändningen särskilt låg. Inom gruppen 18-25-åriga män beräknas bältesanvändningen ligga cirka 15 procent under övriga åldersgrupper, sade Marie Nordén, generalsekreterare på NTF till Expressen.

Sedan har detta varit en het diskussion och debatterats mycket de senaste åren. Slutsatsen vi kan dra av detta är att man bör hålla hastigheten, vara uppmärksam och använda säkerhetsbältet för att undvika olyckor eller skador på både bil och förare. Var nu försiktiga i trafiken!

Dela på Facebook