Ny studie: för mycket choklad och kaka kan ge Alzheimers

För mycket godis kan (tyvärr) orsaka demens, visar ny forskning.

Dåliga nyheter för alla som har en kärlek till choklad, bland godis och brownies med vispad grädde.

En ny studie från Washington University visar att den söta saken kan öka risken för Alzheimers.

Ett stort intag av choklad och andra sötsaker kan öva blodsockernivån, och höga nivåer av blodsocker ökar antalet proteiner som dödar hjärnceller, vilket leder till demens.

Det är framför allt personer med diabetes, som är i riskzonen för att utveckla Alzheimers som ett resultat av ett stort sockerintag, visar studier.

Således finns det därför sannolikt ett samband mellan demens och diabetes.

Forskarna bakom studien, som genomfördes på möss, hoppas nu att resultatet kan leda till mer specialiserad behandling.

Över 365.000 svenskar har diabetes, och många lider av sjukdomen utan att veta om det anser Diabetesförbundet.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook