Annons

Ny studie visar: Vid den här åldern börjar du bli som din mamma

Annons

Vi har alla gått igenom den ungdomsfas där vi gör uppror mot våra föräldrar och ibland till och med hatade dem. Tja, det verkar som om den här "förnekelse fasen" är väldigt kortvarig och att det strax därefter slutar med att vi blir precis som våra föräldrar.

En läkare har kommit fram till att kvinnor imiterar sina mammor, medan män tar efter sina pappor, men vad läkaren tyckte var mest intressant är att övergången sker vid en specifik ålder ...

Har du redan nått den?


Studien som utgick från 2000 personers svar visar på att det är vid 33 års ålder som kvinnor börjar efterlikna sina mammor. Studien visar även att männen tar efter sina pappor när de är 34 år. Den största anledningen till att du börjar efterlikna din förälders livsstil tros vara att du själv blir förälder.

– Vi blir alla som våra föräldrar någon gång under livet och det är något att fira. De är de mest värdefulla människorna i världen, säger Dr Julian De Silva som gjort studien, enligt brittiska Mirror.

Några av kvinnorna som medverkade i studien berättade att tecken på att de började bete sig som sina mammor var att de började kolla på samma tv-serier, engagera sig inom samma hobbys och använda samma uttryck.

Tyvärr accepterar många inte denna sanning och upprätthåller ett upproriskt beteende gentemot sina föräldrar längre. I själva verket, om du tänker på det, kommer du förmodligen att förneka att du har blivit som din mamma eller din pappa, men samtidigt kommer du att hålla med om det som undersökningen kommit fram till! Är det inte så?

Är du lik dina föräldrar? Kommentera gärna artikeln! 

Annons