Annons

Nya bilder avslöjar: Djurplågeri på populära turistorten – slår hästar och kameler för turismen

Annons

De nya bilderna som nu sprids från Egypten chockar människor världen över. PETA Asia larmar om oacceptabla förhållanden för drag- och riddjur i Egypten. Hästar och kameler misshandlas och vanvårdas för turismen, skriver The Sun.

Varning för starka bilder nedan.


– Vi uppmanar det egyptiska turistministeriet att ersätta djuren med moderna fordon så att turister kan ta del av landets rika historia utan att stödja grymhet mot djur, säger Elisa Allen chef på PETA i England till brittiska Metro, uppger Expressen.

Bilderna från Egypten visar att djuren misshandlats och flera tycks vara ordentligt undernärda.

”PETA:s senaste undersökning i Egypten har visat förfärlig vanvård av hästar och kameler som är tvungna att dra besökare på ryggen eller i vagnar på de främsta turistområdena i värmen utan tillgång till mat, vatten eller skugga”, skriver PETA Asia på sin hemsida.


Organisationen larmar nu för detta – och menar att arbetande djur borde förbjudas i Egypten.

”På den beryktade Birqash Camel Market, som levererar kameler till några av turistplatserna, blev djuren ordentligt slagna med pinnar. Som PETA:s undersökande foton visar, är besökare som väljer att rida ett av dessa djur direkt ansvariga för smärtan och eländet”, skriver PETA Asia.

– Det är fruktansvärt att utmattade och vanvårdade djur blir slagna och piskade för att frakta runt turister. Vi uppmanar det egyptiska turistministeriet att ersätta djuren med moderna fordon som elektriska rickshaws så att turister kan ta del av landets rika historia utan att stödja grymhet mot djur, säger Elisa Allen chef på PETA i England till brittiska Metro.


Här är djurorganisationen PETA Asias videoklipp som avslöjar vanvården av de blödande djuren.

Annons