Nyckeln till ett lyckligt förhållande: En lång man

En ny studie drar slutsatsen att kvinnas lycka i en relation kan mätas i mannens längd.

Ett bra sexliv, humor, gemensamma intressen och samma mål i livet kan vara pelare i en bra och lyckligt äktenskap.

Det finns också en annan sak som hjälper. Den du bara inte kan göra något åt. Det är mannens längd.

Enligt Daily Mail har en undersökning från Korea visat att mannens längd i förhållande till hans kvinnliga partner är viktigt för, om paren är lyckliga.

Testresultatet är ju längre mannen är, desto gladare blir hon.

- Även om det har varit känt att kvinnor föredrar långa män av evolutionära skäl, undersökte ingen studie om en längre man kan göra sin hustru gladare, säger forskaren Kitae Sohn från Konkuk Universitet i Seoul.

Men, effekten, kvinnans lycka minskar med åldern. Förhållandet mellan längd och lycka blev svagare och slutligen försvann när paren har varit gifta i 18 år.

- Icke desto mindre, den långa perioden visar att effekten blir svagare mot mannens längd har en stor inverkan på kvinnliga psykologi förmodligen på grund av evolutionen, tillägger forskaren.

Han analyserade data från 7.850 kvinnor i projektet och menar, det kan finnas många skäl till varför en längre man gör en kvinna lyckligare.

- Det finns en inbyggt värde i längden, det är att kvinnor föredrar helt enkelt långa män utan att veta varför. Det är jämförbart med att människor föredrar feta, saltade eller söta livsmedel utan att veta exakt varför de gör det. Sådana livsmedel var avgörande för överlevnad, men var också sällsynt, som människan utvecklats, säger Kitae Sohn.

[contentblock id=6 img=gcb.png]

Dela på Facebook