Nyheter: Botemedlet mot diabetes kan ha hittats!

På ett universitet i Tromdheim har ett genombrott inom medicin skett. Ett genombrott som kan innebära att människor med typ 2 diabetes kan botas.

PantherMedia 906049

– Det här är ganska revolutionerande, för man uppskattar ju att 600 miljoner människor kan vara drabbade av typ 2-diabetes om 15 år, säger Magnus Kringstad Olsen, doktorand på NTNU, till norska TV2 som rapporterar om den revolutionerande upptäckten.

Upptäckten gjordes när man opererade överviktiga personer då i vissa fall så kunde man se att deras typ 2 - diabetes botades.

Det är det aptitnedsättande hormonet PYY som skulle kunna användas som ett botemedel. Studier på djur visar att hormonet har potential att eliminera sjukdomen helt och hållet.

– Om vi ​​kan göra något för att hjälpa människor så är det meningen med vår forskning, säger det kinesiska forskarparet Duan Chen och Chun-mei Zhao, som ligger bakom upptäckten, till TV2.

Magnus Kringstad Olsen, doktorand på Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet i Trondheim, är positiv till upptäckten och kallar den för ”revolutionerande”. Men innan ett läkemedel kan utvecklas behöver tester på människor genomföras.

– Det här är ganska revolutionerande, för man uppskattar ju att 600 miljoner människor kan vara drabbade av typ 2-diabetes om 15 år, säger han.

Vi på Viralking tycker detta är fantastiskt då Diabetes är ett stort och växande problem världen över. Dela gärna vidare denna positiva upptäckt med dina nära och kära på Facebook!

Dela på Facebook