Annons

Oförskämd kund kräver varningsskylt om funktionsnedsatt anställd - ägares kontring får alla att jubla

Annons

Amanda Cartagine är en populär affärsinnehavare som spelar en viktig roll i samhället hon bor och jobbar i. Hon är även mor till ett barn med särskilda behov. När hon fick reda på att en av hennes anställda med särskilda behov blev trakasserad av en kund tog hon genast tag i situationen.

Kunden har inte alltid rätt, vilket vi snart kommer få se. Amanda kände sig äcklad av att få veta vad som hänt inne i hennes restaurang. Hon kunde inte förstå hur någon kunde uppföra sig så illa mot hennes anställda. Hon tänkte inte stå och se på när någon fick en av hennes anställda att känna sig ledsen och skämmas. Hon bestämde sig för att göra något åt saken.

Amanda är mamma till ett vackert barn med Down syndrom.

Hon vet att en person med särskilda behov ibland behöver mer tid än andra för att lära sig vissa saker. Men när de väl har lärt sig är det bäst att se upp! Amanda berättade för WYFF News att det är på grund av hennes son som hon blev inspirerad att anställa män och kvinnor med olika funktionsnedsättningar.

Hon menar att personer som dem alltid får slåss mot stigmatisering och fördomar. Om man bara tar sig tiden att låta dem lära sig i sin egen takt kan de bli ostoppbara.

Trots detta fortsatte mannen att bete sig illa och när han stormade ut ur restaurangen skrek han att de borde hänga upp en "varningsskylt" eftersom restaurangen anställt personer med funktionsnedsättningar. Amanda tog hans råd rakt av.

På skylten stod det:

”Vi är stolta över att vara en arbetsgivare med samma möjligheter för samtliga och anställer ALLA Guds barn!”

Amanda ville få sina anställda att känna sig uppskattade och älskade. Hon gjorde detta för att skydda deras mentala hälsa.

– De är som mina barn, och det gjorde mig arg. Jag ville göra något som utan att vara otrevligt ändå fick fram min poäng, säger Amanda.


Hon berättade för WYFF News att det helt enkelt kändes rätt och viktigt att sätta upp skylten. Alla som besöker Pizza Inn kommer märka att det finns en uppsjö av fantastiska anställda som är redo att hjälpa till. 

Jag måste säga att jag verkligen stöttar Amanda och hennes beslut och hennes sätt att driva restaurang. Jag önskar att fler vore som henne.

Se hennes budskap på skylten i klippet nedan.

Så bra gjort av Amanda! Dela gärna detta med dina vänner för att hylla Amandas fina arbete!

Annons