Öl minimerar risken för Alzheimers och Parkinson

Humlen har massa av goda egenskaper, enligt forskare.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

erifcnjncj3

Det bör inte råda några tvivel om att öl inte precis är någon hälsodryck, men nu har vi faktiskt fått en bra ursäkt för att dricka lite mer.

Forskare från University of Lanzhou har upptäckt att öldrickare har mindre risk att utveckla degenerativa sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons.

-Hälsoeffekter av vin har fått en hel del uppmärksamhet, som har lagt öl i skuggan. Men forskare har funnit att den senare kan ge en mycket mer omfattande hälsoeffekt än vad man tidigare har trott, skriver universitetet i ett pressmeddelande enligt side3.no.

Ämnet xanthohumol i humle är både en bra antioxidant, är bra för hjärt- kärlsystemet och förebygger cancer i viss mån.

Forskare påpekar dock att man måste dricka öl regelbundet för att få den gynnsamma effekten.

Och då kan du dricka speciell öl med ett högt koncentrat av humle.

Skål!

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook