Om din bil är under vattnet och sjunker snabbt, då behöver du göra detta om du vill leva!

Föreställ dig att du kör längs väg när plötsligt en hjort dyker upp från ingenstans. Instinktivt väjer du för att undvika att krocka och i processen förlorar du kontrollen över bilen och hamnar i en sjö. Omedelbart börjar bilen att sjunka och snabbt börjar den fyllas upp med vatten. Vad gör du?

Från det ögonblick du träffar vattnet börjar klockan att ticka.

Det viktigaste är att komma ut ur bilen så fort du kan. Det första du bör göra är att rulla fönstret nedåt samtidigt som du knäpper upp säkerhetsbältet.

Det är viktigt att rulla ner rutan eftersom vattnet kan orsaka att bilens datoriserade elektroniska system inte fungerar eller kortsluts.

Om du inte har ett speciellt verktyg för att krossa bilrutan, kommer inget annat än övermänsklig styrka kunna krossa glaset.

När fönstret är nere och säkerhetsbältet är av, måste du komma ut ur bilen så fort du kan,  du har mindre än en minut att reagera och komma ut.

Om du är passagerare i baksätet på en bil med fönster som inte går att rulla hela vägen ner, måste du komma ut genom framrutan. Om det finns barn i baksätet behöver de hjälp från en vuxen och bör tas ur sina säten och hjälpas ut genom framrutan.

Vänligen dela detta med familj och vänner, det kan rädda liv!

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna smarta video med dina vänner på Facebook!


Dela på Facebook