Annons

Om du inte kan göra dessa 8 saker med din partner är ni inte menade för varandra

Annons

Tanken att vi alla har en själsfrände är något som har diskuterats mycket i vårt samhälle. Även om detta väcker diskussion är tanken på att bli kär i en person och ha dem vid sin sida under varje steg på vägen rätt så romantisk.


Om du hör till dem som tror på själsfränder är det förmodligen rätt så tröstande. Kanske tror du också på ödet och att ditt öde är förutbestämt. Även om de flesta tror på själsfränder är frågan hur man hittar den?

Det kan vara väldigt lugnande att tänka att vår själsfrände finns någonstans där ute och väntar på oss att hitta dem. Även om tanken är romantisk finns det inga vetenskapliga belägg för detta. Vi måste ha en mer realistisk och rationell inställning när vi letar efter den rätte partnern.

Det stämmer att alla kan ha ett lyckligt och sunt förhållande med personen som de älskar. Men vi måste vara säkra på att de uppfyller våra kriterier och standarder innan vi bestämmer oss för att de är rätt för oss. Innan du stadgar dig med din potentiella själsfrände måste du försäkra dig om att ni kan göra dessa 8 saker tillsammans!


1. De får dig att känna dig trygg.

Ert förhållande borde inte kännas ovisst eller traumatiskt. Det borde vara en trygg plats som får dig att känna dig säker. Din partner borde kunna fixa eventuelle skador från ditt förflutna och göra dig hel igen. Du borde vara helt bekväm och trygg med din partner, inte tänka på dina brister och osäkerheter.

2. Ni måste kunna ha roligt tillsammans.

Om ni inte har roligt tillsammans är förhållandet inte rätt. Ingen borde ta för givet att ha roligt i livet. Om ert förhållande bara är jobb och inte lek vet du att det inte är rätt för dig. Förhållanden utan skämt eller skratt håller inte i långa loppet.


3. Ni borde kunna shoppa för varandra.

Du och din partner borde kunna shoppa tillsammans, men också för varandra. Att kunna välja rätt sak åt den andra innebär att ni känner varandra både på in- och utsidan och att ni är menade för varandra.

Men det är inte allt. Om förhållandet ska hålla måste ni kunna samarbeta när ni handlar, till exempel mat eller möbler. Om ni inte klarar av det är ni inte rätt för varandra.

4. Ni måste vara ärliga till hundra procent i förhållandet.

Ärlighet är bland det viktigaste i ett sunt förhållande. För att förhållandet ska fungera måste det vara uppriktigt. Nyckeln till en öppen kommunikation är ärlighet. Om du känner att du döljer något från din partner är de inte den rätte. Ett perfekt förhållande bygger på ärlig och öppen kommunikation mellan båda partner.


5. Ni borde kunna sitta tysta tillsammans.

Ni borde kunna ha roligt utan att göra något särskilt. Det borde kännas tryggt att sitta tysta tillsammans utan att behöva prata eller krysta fram ett samtal. Även om ni bara sitter på soffan eller ligger på sängen borde det kännas tryggt, uppriktigt och skönt. Att njuta av tystnaden tillsammans kan föra er närmare varandra som få andra saker.

6. Ni borde respektera varandras privatliv och utrymme.

Bara för att man dejtar någon betyder det inte att man måste förlora sin självständighet och individualitet. Man borde sätta gränser i början av förhållandet och också respektera den andras personliga utrymme och privatliv. Om någon konstant tränger sig på och inte vet att det är dags att ta ett steg tillbaka när du behöver egentid är de inte de rätt för dig.


7. Du borde känna att de stöder dina hopp och drömmar.

Du borde aldrig känna att du måste ge upp dina mål bara för att du är i ett förhållande. Om din partner står mellan dig och dina drömmar är de inte rätt partner för dig. De borde stötta varje aspekt av ditt liv och hjälpa dig bli den bästa versionen av dig själv. De borde hjälpa dig att bli produktivare eller åtminstone erbjuda stöd på vägen mot dina drömmar.

8. Kommunikation är nyckeln.

Ni måste kunna kommunicera med varandra om ni vill att ert förhållande ska hålla. Om du känner att du inte kan säga vissa saker till din partner eller att du måste vara försiktig för att inte såra dem är de inte rätt för dig. Du borde kunna säga allt till dem, till och med dina djupaste och intimaste känslor och hemligheter.

Även om tanken på en själsfrände är romantiskt kan det vara svårt att veta om man har hittat rätt. Hur kan vi vara säkra på att vi är tillsammans med rätt person med så många potentiella partner där ute? Det blir lättare om man letar efter några specifika drag. Innan du tar ditt beslut borde du försäkra dig om att du och din partner kan göra dessa 8 saker tillsammans.

Är du i ett förhållande? Hur många av dessa drag märker du hos din partner? Finns det något annat som du tycker är särskilt viktigt för ett sunt förhållande? Berätta för oss i kommentarsfältet och skicka den här artikeln till dina vänner som har förhållanden så att de kan se om de verkligen är menade för varandra!

Annons