Om du ser din katt göra någon av dessa saker, försöker de säga något viktigt

Katter är kända för att vara mycket mystiska djur. Jämfört med hundar som gärna visar alla sina känslor väldigt och lämnar ofta oss människor med frågetecken kring deras beteende. Det finns fortfarande små saker som de gör för att kommunicera med dig i sina egna subtila sätt.

Katter har sina egna sätt att säga "Jag älskar dig" och listan nedan hjälper dig att avkoda en hel del av deras meddelanden.

1. Knådande tassarDet finns väldigt många olika teorier angående detta, och svaren går ofta i sär, men många forskare tror att det är ett sätt att återgälda tillgivenheten du ger dem när du klappar dem eller kliar dem bakom örat – de förstår bara inte att deras klor faktiskt gör ont för oss.

kat1

2. Äckliga ”presenter”Den där döda råttan eller fågeln är väldigt äcklig för oss, men det är kattens sätt att hjälpa dig att fånga ett byte. De försöker inte att äckla dig, de tycker bara att du är en fruktansvärt dålig jägare.

kram2

3. ”Kramar”När katter gnuggar huvudet mot dig med sin kind, försöker de visa att du är en av dem. Genom att gnugga avger de en lukt med hjälp av koncentrerade doftkörtlar i kinderna och pannan.

kram

4. Intensiv blickDet kan vara lite irriterande att din katt stirrar på dig, men oroa dig inte. För det första, blinkar katter mer sällan än oss människor. För det andra, betyder en mjuk blick, som gärna viker av lite då och då, att de är bekväma i ditt sällskap.

ko1

5. Visar magenSom med de flesta djur, gillar inte katter att vara sårbara. Så om de visar magen för dig är det en stark gest av tillit.

ko2

6. SvansenDin katts svans visar hur katten mår. Ju högre de än, desto mer nöjd är katten. De kan även vifta lite på svansen när de busar och leker likt hundar – och en riktigt tillgiven katt lindar gärna svansen runt dig.

ko3

7. NafsandeKatter älskar att nafsa på sina favoritmänniskor. De gör även detta när de uppfostrar sina kattungar och vill visa dem kärlek, så det är troligt att de tänker på samma sätt med oss människor.

ko4

8. Se, men inte röraDet händer rätt ofta att din katt vill vara i samma rum som dig och se vad du gör, men när du försöker klappa honom eller henne avviker katten. Det är helt enkelt eftersom katten ser att du är upptagen men ändå vill umgås. Smart!

ko5

9. Följer efter dig Det kan bli irriterande, men om din katt följer efter dig som en hundvalp innebär det att de älskar dig och vill vara där du är.

ko7[contentblock id=3 img=gcb.png]

Dela på Facebook