Om du ser en halsduk bunden i din stad denna vintern - det här betyder det

I takt med att julen närmar sig stiger också stressen, då är det lätt att glömma vad julen egentligen handlar om. Det är därför det finns en ny trend som dyker upp i flera länder runt om i världen.

Trots att det kan se ut som det, försöker folk inte göra träd och ljusstänger fina! Anledningen till att det finns halsdukar bundna runt träd är något mycket mer hjärtevärmande än det...

I USA har otaliga människor från hela landet tagit sina gamla halsdukar, eller tagit handstickade halsdukar och bundit dem runt träd i parker och stolpar längs stadsvägar och i stadsdelar.

Dessa halsdukar är faktiskt för de hemlösa människorna som utsätts för vintertemperaturerna och vädret! De mysiga halsdukarna är gratis för alla som behöver dem och kan ge välbehövlig isolering från under-frysande temperaturer.


Många av halsdukarna lämnas med vänliga meddelanden, som den här:

"Jag är inte förlorad! Ta mig om du är kall. Håll dig varm. Må Gud välsigna dig!"

Det är uppenbart att de människor som lämnar dessa halsdukar verkligen bryr sig om de mindre lyckligt lottade och vill sprida julkänsla till dem som behöver det mest!

Människor som deltar i projektet, som Elizabeth Sammons, använder sin passion för stickning och stickar bekväma halsdukar!

Elizabeth pratade med WCCO News om hur fantastiskt det känns att hjälpa de hemlösa.

"Jag tycker att det är en bra sak att kunna göra för samhället. Det finns många människor bakom det, mycket stöd. Det är väldigt trevligt."

Nu har trenden spridit sig över hela USA. 

Läs mer om denna hjärtevärmande trend i klippet nedan:


Dela på Facebook