Annons

Om du ser en hund med gult koppel måste du göra detta – anledningen bakom är genial

Annons

Människans bästa vän – ja, det är sannerligen våra hundar.

De slutar aldrig överraska oss och med en hund i närheten har man alltid nära till skratt. Det är svårt att inte gå fram och hälsa när man ser en hund ute på stan, särskilt om de en och viftar på svansen.

Men något som är viktigt att tänka på, särskilt när det kommer till hundar man aldrig tidigare träffat, är att det inte är alla hundar som älskar uppmärksamhet, en del behöver faktiskt lite utrymme.

De flesta hundar älskar ju uppmärksamheten , men precis som hos människor, fungerar inte alla hundar på samma sätt.


Det kan finnas många olika anledningar till varför vissa hundar inte vill bli klappade eller få den uppmärksamhet man annars brukar ge hundar.

Hunden kanske går igenom en fas i livet där den känner sig osäker och rentav rädd för människor. Kanske blev den inte rätt behandlad av sin förra ägare.

Även servicehundar som är under upplärning borde man vara lite extra försiktig kring när man träffar dem. Då de kan behöva hålla fokus och inte bli störda.

Samtidigt får man se det också ur människornas perspektiv: Det kan inte alltid vara så lätt för folk att veta vad som gäller. Med alla dessa tankar i huvudet fick Tara Palardy från Alberta, Kanada, en briljant idé. Hon kom nämligen på, vad hon kallar det The Yellow Dog Project – Gula hunden-projektet!

Gula hunden-projektet drivs som ett välgörenhetsprojekt, för att upplysa allmänheten om just detta, att vissa hundar kan behöva lite mer utrymme i vardagen än andra. Det hela går ut på att hundägaren knyter en gul rosett runt kopplet på hunden, som ska signalera att hunden helst ser att människorna runt omkring den ska visa den respekt och ge den utrymme.

Detta behöver inte alls betyda att hunden är farlig på något sätt, utan bara att den inte vill att någon okända ska komma fram och klappa den.

Även Djurens Rätt har uppmärksammat detta på Facebook:

"Hunden kanske nyligen är adopterad, är rädd, skadad, tränas eller helt enkelt inte gillar att hälsa på andra. Då finns en liten kod i form av en gul rosett, scarf eller ett band på kopplet/selen som går att använda för att signalera detta! Så ser du en hund med gult band, gå inte fram utan ge hunden lite utrymme".

Posted by The Yellow Dog Project on Tuesday, February 9, 2016

Det här projektet är verkligen fantastiskt! Det upplyser människor om att man ska alltid fråga djurägaren om lov först, innan man får klappa.

Dela för att sprida den här viktiga kunskapen vidare – så att hundarnas tillvaro blir ännu bättre!

Annons