Operatörens kvicka knep – räddade drogad kvinna

En 30-åring kvinna fick droger i hennes drink och tre män drog iväg henne. Tack vare den snabbtänkta operatören så kunde männen gripas ganska snabbt.

 

- Det är riktgt bra gjort, säger Lars Förstell, polisens presstalesman i Malmö.

 

2

En kvinna på 30 år var ute på en pub i Malmö på onsdageskväll och hade kul med hennes vänner. Hon märker att hon blir lite för yr och snurrig i förhållande till hur mycket hon har druckit.

- Hon ringde hennes pojvän och berättade att hon skulle få sjuss hem an några. Sedan så skickar hon iväg ett sms där det står "Hjälp mig". Hon hoppar in i bilen med tre mön hon inte känner. Pojkvännen märker snabbt att det är någon som inte stämmer så han ringer polisen.

Kvinnan blir körd till en lägenhet i Kroksbäcksområdet i Malmö där hon stänger in sig själv i badrummet.

Där smsade hon sin pojkvän igen och bad om hjälp. Under tiden hon var i badrummet så får hon ett samtal av en kvinnlig operatör från polisen. Men mitt i samtallet så blir hon avbryten av någon av männen och hon tänkte snabbt. Operatören svarar snabbt när hon får prata med en av männen och berättar att hon är en vännina till kvinnan som de drogat ner och att hon gärna vill vara med i lägenheten och festa lite.

Männen tyckte att det lät intressant och bestämmde sig för att mötas på en busshållplats i närheten. Sedan så kom två kvinnliga polsier och mötte upp mannen som tog upp de till lägenheten där de får se att det är två andra män som väntar.

Kvinnan var dock inte där, hon hade lyckats att fly från lägenheten. Hon hittades lite utanför och var fortfarande grovt påverkad av drogen och blev körd till sjukhus.

Många hyllar den snabbtänkta operatören som kan med hennes kvicktänktande stoppat en våldtäckt.

Männen är nu gripna misstänkta för människorov. Polisens insats avslutades strax för klockan två på torsdagsmorgonen.

Nu undersöker polisen om männen har var inblandade i liknande händelser tidigare och vill gärna ha in tips.

Lars Förstell säger att telefonistens agerande i detta är värt att berömma.

– De är utbildade för att kunna hantera mycket svåra situationer och samtala med människor som befinner sig i en svår situation, på ett lugnt och metodiskt sätt resonera för att få så god bild som möjligt av händelsen.

– Så att man kan hitta en lösning på händelsen, det är fantastiskt, säger Lars Förstell.

Dela för att vissa din hyllning till henne!

Dela på Facebook