Ordningsvakten Jeanette hjälper hemlösa pensionärer – nu behöver hon vår hjälp

Jeanette Höglund jobbar som ordningsvakt i Stockholms tunnelbana. När hon såg hur många pensionärer som frös och letade efter burkar i papperskorgar fick hon nog. Efter att själv ha slitit med att engagera volontärer att hjälpa fattigpensionärer sätter hon ner foten mot politikerna som inte hjälpt till, och kräver ändring.

Hennes inlägg har nu delats över 7 500 gånger.


”Ni borde skämmas ni makthavare som verkligen kan göra skillnad!!!

Här kämpar jag med mina volontärer för att göra vardagen lite lättare för våra hemlösa och ensamma fattigpensionärer genom att ge mat, kläder, hygienartiklar , vi har aldrig fått en krona i bidrag från er och vi har aldrig fått en lokal, det enda ni kan göra är att smutskasta varandra !! ”

Jeanette publicerade sin ärliga känga mot makthavarna i tisdags på Facebook  Sedan dess har det spridits som en löpeld och fått över 7 500 delningar.

Målet att rädda pensionärerna

2016 startade ordningsvakten Jeanette organisationen, "Vid din sida" som ska se till att gamla, hemlösa människor antingen lotsas till ett ställe att sova på eller åtminstone får varma kläder och liggunderlag om de sover utomhus.

Image result

Sedan dess har hon lyckats engagera tillräckligt många för att ordna ett hem till fem fattigpensionärer, samt fixa en lokal där hemlösa pensionärer kan få mat, umgås, tvätta kläder, kolla på tv och vila. Lokal är öppen 12 timmar om dagen.

Men lokalen behöver renoveras, och Jeanette är trött på att be om hjälp. Därför använde hon Facebook för att bli hörd.

”Jag tycker att ni där uppe i glashuset kan faktiskt hjälpa mig att renovera detta!!! Vi har aldrig fått hjälp men ändå säger ni att ni ska satsa på ideella organisationer som hjälper dom som ingen har!!! Jag kräver i dag eller önskar är bättre att snälla hjälp oss att renovera denna lokal hjälp oss att göra vardagen trygg för våra äldre , och släpp erat prat om Att ingen ska vara hemlös 2025!!!

Det kommer inte att hända för vi kommer ha fler och fler fattiga och vi kommer aldrig bli av med fattiga människor så satsa på oss som lägger ner våra hjärtan och själar i att hjälpa våra älskade äldre?!!!”

Hjälp Jeanette att göra sin röst hörd för våra pensionärers skull. Dela!