På första dejten tar hon av peruken och avslöjar hemligheten. Dejtens svar får henne att rusa till toaletten

Första dejten är en av de mest notoriskt nervpåfrestande händelsen som människan känner till. Du vill göra ett gott första intryck, och det är verkligen en konstform att dejten ska gå bra. 

Tänk om du råkar spilla din drink? Vad händer om du omedvetet säger något som djupt kränker den andra personen?

Eller tänk om man tappar sin peruk? Även om det kanske inte är ett bekymmer för många människor, var det ett orosmoment för en kvinna vid namn Eve Betts.

Eve Betts är en ung kvinna som bär på en hemlighet. Hon har alopecia, en autoimmun sjukdom som orsakar håravfall.

”Det var saker som ’du har inga ögonbryn’. Jag kommer inte ihåg att jag någonsin var upprörd över det… till skillnad från nu. Det är riktigt jobbigt, riktigt jobbigt”, säger Eve Betts.

Eva var en deltagare i det brittiska tv-programmet First Dates – en realityserie som följer första dejten mellan olika singlar på en restaurang. 

Hennes dejt, Jordan, förväntade förmodligen inte att dejten skulle ta den riktning den gjorde.

– Jag har inget hår. Jag har peruk, säger Eve i klippet strax innan hon tar av sig peruken och visar upp tatueringen hon har på sidan av huvudet.

"Oh wow" var allt Jordan kunde säga. Men det blir snart tydligt att både han och servitrisen - och en stor del av tittarna - tyckte att Eva såg bra ut utan hår. 

När hon förklarade hennes tillstånd och sätta på sig peruken igen, säger hennes dejt:

– Du passar i det. Ta av dig den.

Det är fantastisk att se en sådan ärlighet på båda sidor: Eva, för att vara villig att dela en potentiell osäkerhet, och Jordan, för att hantera den med så mycket genuin vänlighet och intresse. 


Dela på Facebook