Annons

Pandan sitter och vilar - då bestämmer sig turisterna för att kasta sten på henne

Annons

Pandor är en av de viktigaste symbolerna för Kina och djuret sägs representera både vänskap och fred. Men det hindrade inte två turister på Peking Zoo från att kasta stenar på jättepandan Meng Da. 

Pandan Meng Da låg och latade sig på Peking Zoo när två turister kom förbi. Daily mail skriver om händelsen som utspelade sig kort därefter. Två av turisterna tyckte att hon inte rörde på sig tillräckligt mycket. Det fick dem att börja kasta stenar på Meng Da - allt för att hon skulle börja röra sig.


Händelsen fångades på film av en annan besökare och publicerades på Kinas version av Twitter, Weibo, där den fick mer än 100 miljoner visningar.

Uppmanar besökare att observera djur på ett ”civiliserat” sätt

Videon är inspelad i djurparkens gamla pandapaviljongen, som byggdes 1989 för att fira de asiatiska spelen som gick av stapeln 1990, där den kinesiska huvudstaden stod som värd. 


I videon kan man se att Meng Da, trots den hemska behandlingen, inte verkar bry sig så värst mycket om stenkastarna. En talesman för djurparken berättade för The Beijing News att djurhållarna rusade till platsen direkt efter för att förhindra fler turister från att kasta in föremål i inhägnaden.

Sedan händelsen inträffade har Bejing Zoo lovat att renovera pandapaviljongens område och uppmanar samtidigt besökare att observera djur på ett ”civiliserat” sätt.

Inte nog med att pandan är hållen i fångenskap, folk har dessutom mage att kasta sten bara för att den inte rör sig. Hemskt!

Annons