Paniken på flygplanet - tills 15-åriga Clara ryckte in

15-åriga Clara Daly ryckte in när flygpersonalen hade gjort allt de kunde för att hjälpa blinda och döva Tim Cook. Nu hyllas hon på nätet.

– Det var en fantastisk påminnelse, särskilt i dessa hemska tider, om att det fortfarande finns goda människor, skriver en person som bevittnade händelsen.

64-årige Tim Cook hade tur som hamnade på samma plan som 15-åriga Clara Daly. På flyget från Boston till Portland satt Tim Cook – en döv och blind man som var väldigt nervös inför resan hem till Portland efter ett besök hos sin syster. Och eftersom ingen i personalen på flyget visste hur de skulle närma sig eller kommunicera med Tim blev situationen mer och mer stressad.

Då kom 15-åriga Clara. Hon hade tagit flera lektioner i teckenspråk, och valde därför att ta mittgången ner till mannen för att fatta tag i hans händer. Clara började kommunicera inuti dessa, och omgivningen märkte genast hur 64-åringens stress försvann.

”Flygvärdinnorna ville verkligen hjälpa honom, men de hade inget sätt att kommunicera. Jag såg hur de lät bli att rygga tillbaka när han sträckte ut sina händer mot deras ansikten och armar.”

Då Lynettes inlägg delats över 700 000 gånger snappade media upp nyheten, som rör miljontals människor till tårar.

– Jag var helt tagen av Claras vänlighet. Jag tror att folk hungrar efter något vackert, säger Lynette Scribner till New York Times.

Med hjälp av teckenspråket kunde Clara ”skriva” tecken på Tims handflata. På så sätt fick hon, och flygpersonalen, reda på att Tim ville ha ett glas vatten. Han ville dessutom veta hur lång tid det var kvar på flygningen.

– Han behövde ingenting. Han kände sig bara ensam och ville prata med någon, säger Clara.

Image result for clara daly deaf

Claras agerande kan tyckas enkelt och självklart, men tack vare henne blev flygningen ett riktigt nöje för både henne och Tim.