Pappa Klas kärlekshyllning till Avicii - under minnesceremonin i kyrkan

Tim ”Avicii” Bergling gick bort den 20 april, bara 28 år gammal efter en lång kamp mot psykisk ohälsa.

Under fredagskvällen var det dags för en minnesgudstjänst med Aviciis musik i Hedvid Eleonora kyrka på Östermalm i Stockholm, rapporterar Expressen.

Tim Berglings pappa Klas Bergling ett tal för att hylla sin son.

Läs den nedan:

”Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid”, skrev familjen i ett öppet brev strax efter hans bortgång.

Kyrkoherden inledde gudstjänsten med att välkomna alla typer av känslor:

– Tim som har lämnat oss har också samlat oss denna novemberkväll. Hans bortgång fyller oss med förtvivlan och sorg, men hans musik skänker oss alltjämt värme och glädje. Därför får denna gudstjänst bli ett rum för såväl sorg som glädje. Men framför allt tacksamhet.

Image result for avicii dead

Senare fortsatte pappa Klas med en stark kärlekshyllning till Tim.

– Tim har trots sin ungdom gjort starkt avtryck med sin musik. Det sägs att han förändrat EDM-musiken. Sångare och producenter som han jobbat med var imponerade av hans sätt att skriva musik och modet att hela tiden gå utanför de gängse normerna, säger pappa Klas Bergling enligt Expressen.

Han fortsätter:

– Det är vi väldigt stolta över och det ger oss tröst att tänka på. Vi är tacksamma för all kärlek vi mött och allt stöd vi fått från människor omkring oss.

"Vi är privilegierade"

Märkbart berörd säger också Klas att andra har hört av sig till dem.

– Vi förstår att vi är privilegierade. Det är många som inte får det här stödet när de hamnat i en kris. Vi har även fått brev från föräldrar och syskon som drabbats av samma händelse som vi. De beskriver hur de gått vidare med livet och lärt sig leva med sorgen och tomheten, förklarar han.

Avslutningsvis säger han också:

– Det finns ett stort behov av människor i traumatiska livssituationer. I förebyggande syfte är det viktigt att det tidigt i livet finns en öppenhet och möjlighet att våga och få prata och få ett stöd. Unga människor ska inte behöva behålla problemen för sig själva. Tims musik hjälpte många, vi har fått mycket hjälp. Vi i familjen kommer på olika sätt fortsätta hjälpa andra där vi kan och har möjlighet. 

Vilka starka ord från en pappa i sorg. Vila i frid, Tim.

Dela på Facebook