Pappa ska försvara mobbade dottern inför skolans ledning - då tar hon hans plats och lämnar alla mållösa

11-åriga Delanie Marcotte från New Hampshire, USA, hatade att gå till skolan... och för en hjärtskärande anledning som blir alltför vanligt. I flera månader stod hon ut med glåpord, kränkningar, hot och fysiskt våld. Hennes familj krävde att få ett möte med skolans ledning för att diskutera en lösning. 

Det var då som 11-åriga Delanie själv tog tag i saken.

I juli 2018 deltog Delanie och hennes föräldrar i skolans möte. De hade fått nog av mobbningen och hoppades att hennes historia skulle motivera ledningen att ta åtgärder. Men när Delanies pappa, Todd, skulle sätta sig framför ledningen för att berätta vad hans dotter gåt igenom så hände något ovanligt. 

Hon bad om att själv få berätta för de tio vuxna i ledningen vad hon varit med om.

Hotades till döds

Delanie berättade bland annat att hon blivit hotad att bli skjuten i huvudet på hennes bakgård hemma, och att hon fått ta slag och elaka ord.

Hon berättar även hur hon har fått ta emot slag och elaka ord. Flickans mamma berättar att mobbningen blev klart värre när några elever skrev en elak sång om henne.

– Jag känner mig glad över att jag fick stå upp för mig själv och prata med mina egna ord, och jag hoppas att det innebär en förändring, för det måste få ett slut, säger flickan.

Vid slutet av hennes tal var alla i rummet mållösa - och hennes kraftfulla ord delades av tusentals människor över hela landet. Nu vill vi hjälpa till med den stöttningen. Ingen ska behöva utsättas för sådan mobbning.

Se Delanies hyllade tal, som tv valde att sända.


Dela på Facebook