Annons

Pappa tar sin son ur skolan efter att han har ''hjärntvättats'' om klimatförändringar

Annons

En man i Australien har tagit sin son ur skolan efter att han anklagat lärare för att försöka "hjärntvätta" hans son om klimatförändringar.

Max Karlos, 10, togs ur från sin skola i september efter att ha berättat för sin pappa Matt att han hade blivit ombedd att klä sig som en "hippie" av sina lärare.

38-åriga Matt var missnöjd med aktiviteten och sa att han inte ville att hans son skulle klä sig ut som "ett gäng arbetslösa, drogmissbrukande hippies som knyter fast sig till vägar och inte gör något med sina liv".

Han talade till Daily Mail Australia och sa: "Det finns cirka 50 av dem på vår väg hela tiden, de protesterar mot min familjs vattenföretag - vi går förbi dem varje dag så Max vet vad de håller på med, och han är inte intresserad."

Hans son Max berättade för 9News 'A Current Affair: "De bad oss ​​alla att klä sig ut som hippies och sjunga den här låten, 'Big Yellow Taxi'. Vi borde inte oroa oss för världens slut."

Låten, skriven av Joni Mitchell, innehåller texterna 'they paved paradise to put up a parking lot' och har olika referenser till miljön, inklusive att säga till en bonde att 'put away that DDT'. DDT är ett förbjudet insektsmedel - även om det officiellt togs ur användning på 1970-talet, dyker det fortfarande upp i grödor och floder.

När han talade om att bli ombedd att klä sig ut som hippie, sa Max: "Jag tänkte: 'Vad är det som är bra med det?' Det finns inget bra med det. De bara sitter och gör ingenting hela dagen."

Matt, en pilot, sa att han tyckte att diskussionen kring vetenskapligt stödda teorier om klimatförändringar rörande effekten som människor har haft på den globala miljön baserades på en politisk agenda.

Han fortsatte: "De borde klä sig som jordbrukare eller arbetare eller människor som arbetar hårt och inte driva den gröna agendan - de borde lära sig om god jordbrukspraxis och markförvaltning i jordbruket."

Han försöker nu hitta en skola som kommer att ta emot hans son och lägger till: "Max är ganska envis och säker på sig själv - mycket som jag - och efter den hippie grejen var han klar och ville byta skola.

"Lärarna gör barnen livrädd för framtiden - de skrämmer dem genom att berätta för dem att mänskligheten orsakade klimatförändringar - ideologierna var i hans ansikte hela tiden."

Se nyhetsinslaget nedan och kommentera gärna vad ni tycker om pappans beslut:

Annons