Pappan återvänder från jobbet och hittar mamman sovande på soffan. Jag förväntade mig ALDRIG honom att säga detta..

Vi kan alla hålla med om att mammor har en av de svåraste jobben.

Föräldraskap innebär ofta att vara "på jobbet" 24/7, som heltids kockar, lärare, chaufförer och mer.

Och när jag upptäckte hur en pappa hyllade sin sambo för vilket arbete det är att vara hemma med ett barn.

Tony Emms bor i Cresswell, strax norr om Newcastle, i England med sin fästmö Charlotte Sperry och deras lille son. Delade sitt budskap i ett Facebookinlägg som har blivit viralt. Inlägget har över 31 000 gillamarkeringar och nästan 13 000 delningar.

Så här skriver han:

Tony börjar hans hjärtevärmande meddelande:

”Ibland ger jag inte denna kvinna den uppskattning hon förtjänar. När jag kommer hem från jobbet är hon alltid ”trött” när det är jag som har varit på jobbet och gjort saker hela dagen, men på sistone har jag tänkt på vad denna fantastiska kvinna gör när jag är borta. Hon sitter säkert med bebisen och tittar på tv och har en lugn dag, eller hur? NEJ är svaret.”

”När jag går till jobbet är hon rädd att jag ska väcka henne så hon hoppar upp direkt och gör sig redo för sin hektiska dag. Bebisen sparkar för han är så klart hungrig men det är hon också. Hon äter inte men det gör bebisen. Sen sitter hon och leker med honom, byter en äcklig blöja, leker med honom igen tills han somnar. Då kan denna fantastiska mamma ta en tupplur men det gör hon inte, utan hon tvättar, plockar upp bebisens leksaker och börjar diska grytorna från kvällen innan.

Så vaknar bebisen och är hungrig. Mamman har inte ätit frukost än men hon äter fortfarande inte utan gör bebisen redo för lunch, och efter lunchen vill han ha uppmärksamhet och leka. Kom i håg att hans mamma fortfarande inte har ätit.”

”All städning hon gjorde tidigare var förgäves för nu är bebisens leksaker överallt. Jag kommer hem från jobbet och blir irriterad för att jag måste städa upp och säger att hon inte har gjort något på hela dagen. Men hon har jobbat häcken av sig för att se till att bebisen är frisk och glad."

"Om andra pappor där ute känner som jag, tänk på vad ni har gjort och på vad hon har gjort. Respektera mamman till ditt barn.

Hon är en speciell människa som har gett upp allt för att uppfostra ditt barn. Jag älskar verkligen mina sovande älsklingar och de förtjänar båda att vila.”

Tonys inspirerande inlägg har sedan delats över 13.000 gånger, med massor av kvinnor som er bjuder sin tacksamhet.

En kvinna kommenterade, "Att du visar din respekt i en sådan sätt visar bara att det finns bra killar där ute", och skrev även att hans fästmö måste säkert vara "en lycklig kvinna"

Män över hela världen använder också Tonys budskap för att påminna varandra om den hårda barnuppfostrarn många mödrar går igenom ofta obemärkt.

Dela gärna vidare om du också tycker att alla mammor där ute förtjänar respekt och uppskattning.

[contentblock id=5 img=gcb.png]

Dela på Facebook