Pappan får en dålig magkänsla: Kollar igenom dotterns iPad och hittar vidrig hemlighet

Internet har gjort föräldraskap mycket mer läskigt och svårt än någonsin tidigare. Innan kunde du hålla koll på dina barn och träffa deras vänner så att du visste vilka de spenderade deras tid med. Nu kommunicerar många barn på internet, och även de kanske inte riktigt vet vem de pratar med.

Scott Jenkins är pappa till två döttrar och har alltid försökt att vara vaksam om vad de gör och vem de pratar med. Nyligen upptäckte han dock att även en vaksam förälder kan missa några riktigt läskiga saker.

För ungefär fem år sedan började Scott märka några förändringar i hans äldre dotter, Haylee. Hon blev väldigt hemlighetsfull av sig och satt mycket, i sin ensamhet, med sin iPad. Det skriver han i ett blogginlägg på sidan Scary Mommy.

Hennes instängda beteende gjorde honom orolig, och eftersom han inte fick några svar från sin dotter om vad som pågick, bestämde han sig för att söka igenom hennes iPad.

Utmanade bilder:

I ett meddelande till en grupp av online "vänner", var en provocerande bild av hans dotter. Scott visste att något inte var rätt.

– Det började med en bild, en olämplig sådan för en flicka i hennes ålder, och den sexiga posen fick mig att hissa den röda flaggan direkt. Så mitt grävande utvecklades till en mansjakt där jag kollade igenom alla hennes konton, berättar den orolige pappan för So Share this.

Scott visste att Haylee hade pratat med en 15-årig pojke som heter Bruce, som hade introducerat ett antal andra "vänner" i sociala medierna. Bruce var faktiskt en oskyldig ung pojke som bara hade kul att träffa människor online - han hade ingen aning att hans vänner var vuxna män. 

Scott gjorde då en anmälan till polisens avdelning som hanterar brott på internet. 7 månader senare fick Scott ett samtal från polisen som bad honom att komma till stationen.

Där förklarade polisen att dessa män använt sig av en yngre kille, vid namn Bruce, för att få kontakt med unga tjejer. Han hade över 2 000 unga tjejer som följare och det var dessa tjejer som männen var ute efter, och Bruce hade ingen aning om att han var del av en eventuell trafficking-organisation

Tidigt i konversationen med Haley hade männen föreslagit ett möte, vilket hade kunnat sluta i ren katastrof.

Scott sa att han delar sin familjs historia i hopp om att det kommer att skrämma andra föräldrar och övertyga dem om att vara mer vaksamma när det gäller deras barns "online-närvaro".

– Det är värt att göra dina barn upprörda om syftet är att de ska vara trygga, och tillägger:

– Det här är inte någon annans problem. Det här händer just nu och är lika verkligt som de tårar jag fäller för att ha förlorat min dotters oskuldsfulla sida, säger han.

Dela gärna vidare för att fler ska ta del av hur enkelt det är att hamna i den här faran!

Dela på Facebook