Pappan har Alzheimers och har tappat minnet - men när sonen spelar hans favoritlåtar bjuder han på världens show

I denna underbara video kör Simon ”Mac” McDermott omkring i staden med sin pappa i passagerarsätet. Tillsammans sjunger de för full hals till ”Quando, Quando, Quando.” Men det är någonting som gör ögonblicket alldeles speciellt.

Simons 79-åriga pappa, Ted, har Alzheimers sjukdom. Otroligt nog gör musiken att han ”kommer tillbaka”, om än bara för en stund.

Ted diagnostiserades med sjukdomen 2013. Han har varit en underhållare och sångare hela sitt liv och har uppträtt i hela Storbritannien. Även efter han gifte sig och fick barn, fortsatte Ted att sjunga.

Men tyvärr så har Teds minne gradvis försämrats de senaste åren, och nu för tiden har han svårt att känna igen sin egen familj, han blir ofta aggressiv på grund av sjukdomen

Klippet nedan har snabbt blivit viral och berört miljoner människor i sociala medier. Men det finns en ännu mer otrolig anledning till varför Simon har valt att dela den här videon. Hans mål är att samla in pengar för att finansiera arbetet i Alzheimers Society. Han har redan lyckats samla in tiotusentals kronor till Alzheimer’s Society, och uppmuntrar alla som berörs av videon att donera pengar och stödja forskningen. I Sverige finns både Hjärnfonden och Demensfonden.

Vänligen dela denna hjärtvärmande klippet med dina vänner på Facebook, och hjälpa oss att sprida medvetenheten.


Dela på Facebook