Pappan kastar dotterns docka och kör iväg, men när han tittar i backspegeln brister mitt hjärta.

Det här är ett väldigt viktigt budskap som alla borde dela med sig av. Målet i den här kampen är att beröra alla människors hjärtan, det är precis vad den gör. Först verkar det som att inget ska hända, men när jag ser slutet av klippet rinner tårarna - men också en tung insikt. Svart på vitt.

Jag förstod inte först vad som hände, jag trodde att pappan hämtade upp en dotter från ett tidigare förhållande, och att det inte riktigt fungerade med den nya familjen. Det kändes helt idiotiskt att se hur dottern övergavs i skogen. Men sen när jag ser att det i själva verket handlade om en hund gör det fortfarande lika ont, budskapet går inte att misstolka.

Djur är levande varelser, de har också rätt till värme, kärlek och respekt. De är som våra vänner och familjemedlemmar, fastän de kanske kan stöka ner lite ibland. Djur kan men ska inte överges bara för att man har gjort ett ogenomtänkt val. De ska behandlas precis som oss människor.

Djuren är våra vänner. Tråkigt nog är det många som överges världen över och går ofta ett hemskt öde till mötes. Detta förekommer även i Sverige. 40 000 katter kan ha övergetts och är nu hemlösa enligt djurensratt.se.

Givetvis är det olagligt att överge djur i Sverige - men det händer ändå. Värst drabbade är de mindre djuren som släpps ut i naturen. Hundar drabbas också av detta grymma öde, om än i mindre utsträckning just i Sverige.

Jag förstår mig inte på folk som kan misskötta och överge sina djur. Jag tror att budskapet i den här videon kan göra världen till en lite bättre plats för några av våra pälsbeklädda vänner. Så dela gärna nedan!:


Dela på Facebook