Annons

Pappan klädde ut 5-åriga sonen till Adolf Hitler - och gick på ''bus eller godis''-runda

Annons

En pappa som klädde ut sin femårige son till Adolf Hitler på halloween har tvingats be om ursäkt.

Det var i torsdag som Bryant Goldbach, från Kenyucky i USA, gick ut med sin sin son och dotter, klädd till en tysk SS-soldat. Sonen var klädd till Adolf Hitler, skriver Daily Mail.

Men "bus eller godis"-rundan gick inte som planerat. De fick båda två ta emot både glåpord och hot.

I ett inlägg på Facebook, som senare raderades, gav han utryck för vad han kände:

"Ikväll hotade vuxna människor min son på grund av hans utklädnad. De hotade även hans mamma och pappa. De hotade att riva av honom kläderna och skrek obsceniteter och skrämde ett litet barn".

Förklaringen: "Älskar historia"

"När vi var ute i kväll så såg vi personer som var utklädda till mördare, djävular, seriemördare och vi såg en massa blod. Men ingen reagerade på det. Men min lille son, utklädd till en historisk person, tyckte folk att det var okej, att inte bara fälla elaka kommentarer åt, utan även hota", fortsätter Bryant Goldblach i sitt inlägg.

"För det första, lägg er inte i. För det andra, hur vågar ni! Jag menar, hur vågar ni hota ett barn. Att hota mig är en sak men mitt barn? Ni leker med elden."

Bryant Goldbachs inlägg möttes av skarp kritik. Han kallades bland annat för "rasist" och "barnmisshandlare". Smyckesbutiksägaren bad sedan om ursäkt för valet av kläder och erkände att det var "osmakligt".

Jag tycker att det var dålig val att låta mitt barn ha på sig de kläderna, det var förmodligen fel av mig med att klä mig som jag själv gjorde. Tanken slog mig aldrig då, men det var ett dåligt beslut av mig, säger han enligt Daily Mail.

Annons