Pappan städar sin bortgångna dotters rum; när han plockar ner spegeln från väggen fick han en chock!

Athena Orchard från Leicester i England var en vanlig, charmig och glad tolv år gammal flicka. Hon älskade sport, speciellt boxning. Hon var inte bara bra i skolan, men tog också hand om sina syskon - sex systrar och tre bröder.

Strax före jul, upptäcker den då 12-årige tjejen en bula på huvudet. Hon tänker inte mer på det – tills hon kollapsar hemma i köket. Läkarna ger henne och familjen ett mardrömsbesked: Athena har cancer i skelettet.

ad1

Denna tragiska nyhet kom förstås som en chock för Athena själv och hennes vänner och familj. Det tog sju timmar för läkarna att operera bort tumören från hennes ryggrad. Snart efter fick hon börja med kemoterapi. Hon tappar allt sitt hår och Athena, som en gång sprudlade av energi, klarar nu inte längre av att ta sig ur sängen.

Ändå gör Athena det bästa av situationen och försöker att vara stark.

”Hon var hela tiden optimistisk och sa till mig att inte gråta”, förklarar hennes mamma Caroline och fortsätter:

”Vi visste att cancern var mycket aggressiv … Hon kämpade så länge hon kunde”.

Strax efter sin 13:e födelsedag avlider Athena, omgiven av sin familj.

ad2

Dagarna som följde gick föräldrarna Caroline (37) och Dean Orchard (33) genom hennes saker när de upptäckte brevet skrivet på baksidan av Athenas spegel.

"Hon berättade aldrig för oss om detta, men det är verkligen typiskt henne", säger hennes pappa. "Jag började läsa brevet, men kunde inte fortsätta till mer än hälften eftersom det var så hjärtskärande", fortsätter pappan att berätta.

Athena skrev om kärlek, lycka och sjukdomen. Familjen säger att de aldrig kommer göra sig av med spegeln.

ad3

På baksidan av spegeln, hade Athena skrivit ett tröstande och kärleksfullt meddelande. Läs utdrag från hennes vackra och viktiga meddelande:

Lycka är upp till oss själva. Och det handlar kanske inte om ett lyckligt slut, mer om vägen dit. Meningen med livet är ett liv fullt av mening. Skillnaden mellan det ordinära och det extraordinära är något mer. 

Lyckan är riktningen, inte slutmålet. Var tacksam för livet. Var glad, var fri och för alltid ung.

Du kan mitt namn men inte min berättelse.

Du vet vad jag gjorde, men inte vad jag gick igenom. Kärlek är som glas: vackert men ömtåligt.

Kärlek är sällsynt, livet är konstigt, ingenting är för alltid, och människor förändras. Varje dag är speciell, så man ska uppskatta varje minut för att allt kan sluta på bara någon sekund. 

Om någon älskar dig, släpp aldrig taget, även om det inte alltid är lätt.

Kärleken är som vinden, du kan höra den, men du kan inte se den. Jag skulle älska att få bli kär i någon som kan öppna mitt hjärta.

Kärlek är inte med den personen du föreställer din framtid. Kärlek är med den personen du inte kan annat än spendera resten av ditt liv med. 

Människor kommer att hata dig, döma dig och du kommer att såras … men så länge du kan resa dig, så är det, det som gör dig till den du är. 

Det finns ingen anledning att gråta, för jag vet att du alltid är vid min sida. 

ad4

Ingen vet hur den här 12-åriga tjejen hittade tillräckligt med styrka för att skriva detta meddelande.

”Hon nämnde aldrig det, men det är som hon var. Athena var mycket djup. Hon älskade att skriva, det var en del av henne och det hade alltid gjort henne lycklig”, säger pappan enligt Hefty och fortsätter:

”Även om Athena inte längre lever, har hon gjort sig odödlig genom hennes ord. Vi kommer behålla spegeln för alltid. Bara läsa hennes ord gör att det känns som om hon fortfarande är med oss”.

ad5

Trots hennes allvarliga sjukdom förlorade Athena aldrig förmågan att se skönheten i livet. Hon ville dela sin optimism med familjen. Den här unga flickan ger verkligen inspiration till oss alla. Dela gärna denna extraordinära historia.

ad6

Dela på Facebook