Annons

Par i Norge har traditionellt vikingabröllop som inkluderar ett blodsoffer

Annons

Även om det finns några konstiga sätt att gifta sig på - väljer fortfarande de flesta en mer traditionell bröllop.

Ett norskt par tog det traditionella bröllopet till en helt annan nivå när de bestämde sig för att gifta sig i en autentisk vikingaceremoni - komplett med långskepp, en hednisk präst och till och med ett blodoffer.

Elisabeth och Rune Dalseth valde att skippa deras konventionella kristna uppfostran till förmån för en ceremoni som ägde rum för 1000 år sedan.

Paret bytte bröllopsbilen för två autentiska långskepp och bestämde sig för att gifta sig på en strandsjö i Norge klädda i vikingakläder.

Credit: PA Real Life

Bröllopet införlivade också ett "offer" ritual, där en skål av grisblod sätts på en hög med stenar, som sedan hälls över små figurer som representerar gudarna och sedan på pannan.

I äkta vikingastil firades paret till natten - omgivna av 130 gäster, alla klädda i vikingakläder. De drack honungsöl och dansade till traditionella fornnordiska sånger.


27-åriga Elisabeth sa: "Vi dansade till livemusik som våra förfäder dansade för över ett millennium sedan."

Elisabeth och Rune, 36, är med i rörelse av 6 000 norska vikinga väckelsepredikanter - och namngav till och med deras sex månader gamla bebis efter den legendariska vikinghjälten Ragnar Lothbrok .

Kredit: PA

Titta på klippet nedan:

Annons