Par känner med stressad servitör – ger 850 kr i dricks för långsam service

När Makenzie och Steven Schultz skulle fira sin sjätte bröllopsdag gick de ut för att äta Sushi på en lokal restaurang i Cedar Rapids, Ohio. Det gick inte riktigt som de hade tänkt sig. De fick vänta 20 minuter på att få ett glas vatten och det tog ytterligare 40 minuter innan de fick in förrätten. De kunde klagat och gått därifrån, men i stället bestämde de sig för att göra något som alla verkligen kan inspireras av.

Makenzie och Steven träffades för 10 år sedan när båda jobbade som servitriser på samma restaurang. De vet båda vilket slitsamt jobb det är, och när de såg hur stressigt servitören på restaurangen hade det, bestämde de sig för att ge honom den uppskattning han förtjänade..

Läs Makenzies Facebook-inlägg nedan – det finns en anledning till varför det gillats över 1 500 000 gånger!

Okej, så här är det: Vår service var riktigt dålig ikväll. Det tog 20 minuter att få vatten, 40 minuter att få förrätten och över en timme för huvudrätten. Folk runt omkring oss skämtade om restaurangen, och hur dålig servicen var.”

ig

”Ja, den var rätt så kass.

Men det var väldigt tydligt att problemet var att de var underbemannade, inte servitören. Han sprang omkring som en galning och verkade aldrig vara irriterad på något av borden.

Vid ett tillfälle räknade vi att han hade 12 bord plus baren. Mer än en person kan klara av!”

ig2

”Medan jag satt där och såg hur han sprang fram och tillbaka och bad om ursäkt för att folk fick vänta, sa jag till Steven: Wow. Det där brukade vara vi. Servera och ta beställningar.

Jag saknar det inte alls, och jag tyckte aldrig om det jobbet. Jag gjorde det för dricksen.

Steven och jag kom överens om att det skulle kännas bra att göra den här killens kväll, när han troligtvis skulle få minimal till ingen dricks på grund av långsam service. ”

ig3

På kvittot hade paret Schultz skrivit ”Vi har båda varit i dina skor. Vi för det vidare :)”, och dricksat hela 100 dollar (ca 850 kr) till den stressade servitören.

Makenzie avslutar sedan sitt Facebook-inlägg med en viktig uppmaning:

”Vi gick långt innan han såg detta, och jag publicerar inte detta för att få en klapp på axeln. Jag delar bara som en vänlig påminnelse om att se hela bilden före du dömmer.

Och kom alltid, alltid, alltid ihåg varifrån du kommer.”

Tycker du att Makenzie har en poäng i sitt inlägg? Dela gärna vidare i så fall!

Dela på Facebook