Paret öppnade fasterns gåva 9 år efter bröllopet – det räddade förhållandet

När Kathy och Brandon Gunn gifte sig fick de en bröllopspresent av gammelfastern Alison som inte fick öppnas på en gång..Den hade stått orörd i olika skåp och samlat damm i nio år efter parets bröllop, och när paret till slut öppnade den insåg de att den hade räddat deras förhållande.

Men det var inte tack vare innehållet, utan i stället det som stod skrivet på paketet.

di

”Öppna INTE förrän ert första bråk,” stod det på kuvertet som satt fast på presenten.

”Det har självklart funnits gånger då vi varit oense, när vi har bråkat och smällt i dörrar under våra 9 år tillsammans. Det fanns till och med tillfällen då vi övervägde att ge upp… Men vi öppnade aldrig presenten”, skriver Kathy i ett Facebook-inlägg.

di2

”För oss hade öppnandet betytt att vi inte själva hade vad som krävdes för att få vårt äktenskap att fungera. Så, det tvingade oss att tänka efter en extra gång vid varje tillfälle. Var det verkligen dags att öppna presenten? Tänk om det här inte var vårt värsta bråk? Tänk om det finns något värre framför oss, och vi inte har kvar lådan?”, skriver Kathy.

Att lådan låg där gjorde att de hela tiden tvingades ha tålamod, kompromissa och fundera över äktenskapet. I slutändan byggde det upp ett band mellan dem som var starkare än någonting annat de upplevt.

di3

En dag, 9 år efter sin bröllopsdag, öppnade de presenten – inte för att de bråkat, utan av ren nyfikenhet. Inuti fanns ett par vinglass, pengar till vin och pizza och badsalt.

Det var alltså inte innehållet som räddat deras förhållande, utan i stället tanken som fastern velat förmedla.

”Lådan uppnådde vad jag tror att min gammelfaster hade avsett. Det var den bästa bröllopspresenten någonsin”, skriver Kathy. ”Jag insåg att verktygen för att skapa och upprätthålla ett starkt, hälsosamt äktenskap aldrig fanns i paketet – de fanns inuti oss.”

Dela på Facebook