Annons

Pensionär misstänker inbrott i förrådet varje natt – installerar dold kamera och tror inte sina ögon

Annons

72-årige engelsmannen Stephen Mckears började ifrågasätta sin egen mentala hälsa när han märkte att föremål hade flyttats runt i hans lilla förråd under natten. Och de var inte bara slumpmässigt placerade, saker som muttrar och skruvar var på något sätt snyggt placerade i en viss plastlåda.

Vad var det här för märkligt och pedantiskt städfenomen?

Förvirrade men bestämd att lösa mysteriet, bestämde Mr. Mckears att tömma lådan och sprida innehållet på bordet. Han var förvånad över att allting var tillbaka i lådan nästa morgon. 

"En dag tömde jag lådan och spred ut innehållet - och nästa dag var de allt tillbaka igen. Jag trodde jag höll på att bli galen."

Med hjälp av vännen och grannen Rodney Holbrook, bestämde de sig för att sätta upp en dold kamera för att fånga det hjälpsamma spöket en gång för alla. Mr. Holbrook är en djurfotograf, så han har erfarenhet av att spåra mysteriumbesökare. Vad de fann var beundransvärt oväntat - en söt och bestämd mus som lyfte föremål dubbelt så stor som honom i ett försök att hålla sitt "hem" rent.

– Jag har börjat kalla honom Brexit-musen eftersom han verkar förbereda sig för Brexit, säger Stephen Mckears enligt sajten Boredpanda.

– Det tyngsta han lyft är ett plasttillbehör till en trädgårdsslang eller en järnkedja.

Även grannen var givetvis chockad av den underbara upptäckten.

– Det var fantastiskt att se! Det är en otrolig mus! Han kämpar verkligen med att få ner saker i den där lådan.

Vill betala – med ost

Det verkar som att musen fortsätter att jobba från runt midnatt till 02.30 - och har gjort sina rengöringsuppgifter varje natt i ungefär en månad nu.

Människor som sett den otroliga videon är lite häpna som Stephen och Rodney.

”Jag är villig att betala musen obegränsat med ost om den vill komma och visa mina barn hur man städar”, skriver Facebook-användaren Rowan Stokes.

”Var finns den här musen? Vill han flytta in hos mig?”, undrar Fleur de Carteret.

Kolla nu in musens städrutin här nedanför och dela gärna vidare så fler få se den här ordningsamma musen!

Annons