Personalen ser en pojke med Downs syndrom leka i kassan - då gör de det fantastiska

David Burke är en brandman och far från Storbritannien, vars son Jay har Downs syndrom. David vet precis som många föräldrar till barn med speciella behov att det är svårt och stressigt att springa ärenden med sin son. Ibland är den svåraste delen att få kritik från de som är för snabba att döma.

Nyligen tog David Jay till Tesco mataffär, som också råkar vara en av Jays favoritplatser i världen. Att titta på kassan och bandet ger honom alltid ett stort leende i ansiktet.


När Jay och David hade handlat klart försökte David hålla Jay bort från ett stängd kassa - men Jay var fast besluten att skanna in varor och helt enkelt få jobba där en stund. Och det var då som personalen på Tesco gjorde det fantastiska.

De startade nämligen igång kassan och lät han pojken ställa sig vid kassan och scanna varorna själv. Jay blev helt överväldigad av lycka och pappan David blev riktigt rörd av den fina gesten.


– Det värmde verkligen att se hur fokuserad han var och hur mycket han uppskattade det, säger David till Daily Mail. Med stor tacksamhet fortsätter han:

  – Det här sätter verkligen fingret på vad som händer när du visar barn med särskilda behov lite tålamod och medkänsla. De ger tillbaka och sätter ett leende på dina läppar.

Vilken fantastiskt fin gest av mataffären! Titta på klippet när Jay får sitta i kassan nedan.