Annons

Petter Northugs oväntade hyllning till kung Carl Gustaf – titta nu när han reser sig upp

Annons

Det finns få idrottsmän som har lyckats med att skapa så många rubriker som norske Petter Northug. Och nu väcker han intresse efter att ha hyllat Sveriges konung!

Petter Northug har lagt skidkarriären på hyllan men fortsätter att skapa rubriker. I VM-orten Seefeld gästade norrmannen norska TV2 – och valde att hylla den svenska kungen på ett riktigt oväntat sätt.

Norrmannen är en av de främsta längdskidåkarna genom tiderna, även om hans karriär inte riktigt fick det slutet som någon önskade.

33-åringen har bland annat två OS-guld och 13 VM-guld på meritlistan, men under skid-VM i Seefeld finns han trots den avslutande karriären på plats.

Northug jobbar nämligen som expert åt norska TV2 och under gårdagen var han på plats i deras studio för att snacka upp mästerskapet.


Och väl då passade han på att hylla Sveriges kung.

– Det är ju mästerskap och då vet vi att kriget mellan Norge och Sverige kriget är igång. Jag kände att jag ville skapa lite glädje i stället. Kungen är väldigt glad, säger Northug i TV2 och fortsätter:

 – Alltid när vi har möts har det varit en väldigt god ton mellan oss. Det här är inget fejk, det är på riktigt. När vi möttes under Slottssprinten i Stockholm 2013 var det väldigt trevligt, jag fick nästan en inbjudan till Slottet.


Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

Annons