Annons

Pitbull utan koppel rusar mot barn som gallskriker – när husse kommer ifatt får han kalla kårar

Annons

Man brukar säga att hunden är människans bästa vän. Vi har rapporterat om flera händelser där hundar har varit hjältar och räddat människor, barn och andra djur. Det här är en sån historia.

Skillnaden är bara att det handlar om en pitbull, en hund som många tycker är farlig och aggressiv. Men pitbull-labradoren Hurley bevisar ännu en gång att hundar är de mest fantastiska djuren.

I somras hände en mycket otäck händelse hundägaren Stacie Rae English, och hon skrev ett Facebook-inlägg som jag gärna vill dela med er.

Så här skrev hon:


”Min bror var ute med sin pitbull/labradormix Hurley på fältet i vårt kvarter runt 22-tiden. Han brukar gå ut med honom sent så att han kan släppa honom utan koppel för att låta honom göra det han älskar, utforska alla olika dofter.

De hörde ett barn gallskrika och innan min bror hann reagera satte Huley av mot skriket. Min bror var precis bakom hunden när han såg Hurley bita tag i en landmockasins huvud och föra den bort från den skrikande pojken. Han fick senare reda på att han dödat den.

Pojken sprang till sin mammas bil och de gasade iväg så fort att min bror inte hann be om pojkens namn. (Vi antar, eftersom att de lämnade så snabbt att pojken hade blivit biten och att de var på väg till akuten). Min bror ringde efter viltvårdare, och den lokala polisen kom för att kontrollera platsen.

De bad att få titta på Hurley för att se om han blivit biten. Till min brors förvåning blödde han, hans hals var svullen och han tuggade fradga.

De hittade också två bitmärken i hans överläpp. Shelby rusade Hurley till veterinären där han fick stanna över natten för att de skulle kunna övervaka hans blodkoaguleringsförmåga flera gånger under natten.


Shelby och Hurley kom båda hem i morse. Tack och lov mår Hurley bättre nu på morgonen men verkar vara lite obekväm med en svullen hals och svullet ansikte.

Det visade sig senare att den lilla pojken hade råkat snubbla över en ormgrop och förhoppningsvis lyckades Hurley rädda honom från att bli biten flera gånger. Vi försöker fortfarande att ta reda på vem den lilla pojken är för att säkerställa att han mår bra.

Här är vår pitbull hjälte. Jag vill gärna att hans berättelse sprids till de som brukar döma hans ras.”


Självklart ska hundar hållas kopplade bland människor, men i detta fallet är jag mycket glad att Hurley var lös.

Dela om du också tycker att han är en riktig hjälte!

Annons