Plan tvingades nödlanda när en passagerare vägrade sluta prutta

Ett flygplan på väg från Amsterdam till Dubai var tvungen att göra en nödlandning i Wien efter att en man vägrade att sluta fisa. Att han inte slutade ledde till slagsmål mellan honom och andra passagerare på planet.

Två holländska män klagade över att en äldre man som satt nära dem inte slutade fisa trots upprepade uppmaningar.

Handgemäng utbröt mellan dem, en flygvärdinna försökte att ingripa men hade ingen framgång.

Efter landning i Wien kom österrikiska poliserna ombord på flygplanet med hundar. Fyra personer, de två holländska männen som av piloten beskrivs som vansinniga och två marockanska systrar, eskorterades av planet.

 Dock medger inte kvinnorna att de varit en del i det tumult som bröt ut ombord. De hävdar motsatsen.

– Vi var inte en del av det hela. Vi hade oturen att hamna på samma rad som männen, men vi gjorde ingenting. Dessutom vill jag påstå att det var kabinpersonalen som provocerade och piskade upp det hela, säger Nora Lacchab till De Telegraaf.

En talesman för polisen bekräftade  att "en passagerare som lider av flatulens, som inte kunde hålla sig” var inblandad i händelsen.

Det är oklart vad som hände med passageraren som fes och om han hade ett medicinskt tillstånd som ledde till hans flatulens.

Alla fyra släpptes senare utan juridisk påföljd. Dock är samtliga portade från att resa med Transavia Airlines framöver. Kvinnorna stämmer flygbolaget då de anser sig blivit förnedrade och illa behandlade, medan männen inte invänder mot bolagets beslut, enligt NYpost.