Annons

Pojke slås medvetslös i barnens lek – nu varnar mamman för livsfarliga trenden bland ungdomar

Annons

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att ta del av trender och för att influera andra. Över en natt kan ett Facebook-inlägg spridas över hela världen och nå ut till flera miljontals personer.

Men tyvärr finns det en mörk baksida av sociala mediers ljusa kraft. Det kan nämligen spridas mycket näthat, och även livsfarliga trender som ungdomar oftast är snabba med att hoppa på.

En mamma vars son blev medvetslös i en sådan utmaning, går nu ut med en varning och vädjan till alla med barn.

När mamman Valerie Hodsons son slog sig så illa på lekplatsen att han blev medvetslös, vände hon sig till Facebook för att uppmana föräldrar att prata med sina barn.

”I onsdags blev min son frågad om han ville delta i en hopp-tävling med sina två ‘vänner’. När han hoppade upp så sparkade de båda pojkarna så hårt de kunde på honom, så att hans ben sköts framför honom.

Skallskada och flera stygn i ansiktet

Han landade hårt och platt på ryggen och huvudet, och medan han kämpade med att ta sig upp så förlorade han medvetandet. Han föll framåt och landade på sitt ansikte. Medan skolpersonalen skyndade fram till honom så stod de två andra pojkarna och fnissade medan hans medvetslösa kropp låg på asfalten.

Snabbspolning fram till vi var på sjukhuset. Han hade fått en skallskada, stygn i ansiktet, flera skrapsår, och två tänder hade skadats så att jag måste hålla ett öga på dem.

Detta är tydligen ett Tik Tok-skämt som går ut på att man filmar det för att få likes i sociala medier.

Detta är inte okej, och ärligt talat, om dina barn gör det för nöjes skull så har du misslyckats som förälder”, skriver mamman i sin vädjan på Facebook.

I really contemplated posting this, but I feel there needs to be awareness of this malicious cruel viral prank. On...

Posted by Valerie Hodson on Saturday, February 8, 2020

Nu hjälps vi åt att sprida detta vidare så att inga fler barn råkar ut för detta hemska! Det är viktigt att prata med sina barn om vad som är okej och inte!

Video på några andra barn som lagt ut utmaningen på YouTube. Så här går det till. 

Annons