Pojken får akut smärta i magen när han äter hamburgare – på sjukhuset avslöjas det otänkbara

Nadia Fiore och hennes familj hade planerat att ha en trevlig sommar grill för att njuta av det vackra vädret tillsammans. Vad kan vara bättre än goda hamburgare på grillen?

Men dagen skulle snart förvandlas till en mardröm.

Men just efter hennes son Anthony bet in i sin saftiga hamburgare, visste hon att något var fruktansvärt, fruktansvärt fel.

Anthony vred sig av smärta och sa att det fanns en känsla i halsen som var något i stil med en nål. Hans mor rusade honom till akuten, där en röntgen visade en mycket liten, fin nål.

Läkarna hade sett det här förut, detta är vanligare än man tror. På röntgenbilden kunde de se ett litet smalt strå av metall som skurit hål i pojkens hals inifrån.


Strået var från metallborsten som använts för att rengöra grillen.

Operationen gick bra, men det var inte slutet på det. Eftersom familjen hade använt grillborsten ett bra tag, var det täckt i bakterier. Anthony hade utvecklat en infektion i halsen.

Efter en antibiotikakur kunde läkarna till slut friskförklara honom och Anthony fick åka hem.

Familjen vill få ut budskapet: Kasta de gamla grillborstarna!


Aziz Benbrahim, kirurg på MidState Medical Center, har sett den här typen av olyckor ofta, vissa mycket allvarliga.

"Ingen för statistik på detta, det är det som är problemet. Den enda tidning som publicerat något om detta skriver att det hänt sex eller sju gånger, men jag tror att det är mycket, mycket vanligare" berättar han för CBS News.

I videon nedan visas ett säkrare sätt hur man rengör grillen. Stäng locket och värm grillen så att alla matrester löses upp. Ta en bit aluminiumfolie och gör en boll, i stället för stålborste och gnugga gallret så försvinner smutsen.

Snart är det grillsäsong och många kommer att använda stålborstar för att rengöra grillen. Nu hjälps vi åt att dela läkarnas varning!


Dela på Facebook