Pojken köper tavla för 16 kronor - några månader senare mottar han förvånande nyheter om sin upptäckt

Vi har alla våra hobbys och intressen. Vissa människor söker efter spänning genom fallskärmshopping, bergsklättring eller surfa på stora vågor - medan andra föredrar tystare aktiviteter som läsning eller matlagning. Och sedan har du de som tycker om båda.

Om du är någon som både gillar äventyr och lugn, då kanske antikviteter är din utvalda hobby. "Jakten" för antika skatter är verkligen ett äventyr, och när du finner jackpotten är det en känsla som få andra!

I ett avsnitt amerikanska Antikrundan fick en av de yngsta samlarna i programmet upptäcka just detta.

Pojken tog med en målning som han hade snubblat över och lät utvärderingsexperterna på Antiques Roadshow bedöma den.

Han hade köpt tavlan för 2 dollar, cirka 16 svenska kronor. Tvärs över bordet sitter David Weiss, expert på tavlar, målningar och textilier. Pojken förklarar att han tycker om att samla och sälja glas, silver och konst. Den unga affärsmannen fortsätter att dela med sig av den målning han har fört fram på utställningen.

”Jag hittade den på en auktion i South Jersey. Jag fick den för 16 kronor. Jag tror att det är en akvarell, men det är svårt att se eftersom det fanns ett UV-skyddande glas. 

David håller med pojken - målningen är faktiskt en akvarell.

När David och pojken fortsätter sin konversation om den fantastiska konsten, påpekar David på att målningen är undertecknad i nedre högra hörnet. Till pojkens förvåning målades akvarellen på 1800-talet av en holländsk konstnär med namnet Albert Neuhuys.

David frågar: ”Du betalade alltså 2 dollar för denna? Vad tror du att den kan vara värt idag?” Pojkens tankar på målningens värde är ingenstans nära den faktiska prislappen!

Titta nedan för att se hur mycket denna målning är värd - och se pojkens ovärderliga reaktion på det:


Dela på Facebook