Pojkens mamma skadades av bomb på väg till BB - här kämpar läkare för att rädda livet på mamman och hennes ofödda barn – mitt under en bombräd

Människorna som lider allra mest i krigets centrum är alltid de oskyldiga civila – så också i detta sjukhus i den syriska staden Aleppo. En höggravid kvinna skadades i en bombräd och fördes med ilfart till sjukhuset.

Den här nyheten tillhör det senare och handlar om Mayissa: Mamman som träffades av en bomb från ett flyganfall på väg till sjukhuset, men ändå lyckades föda ett friskt barn

Läkarna kämpar för att rädda livet på kvinnan som heter Mayissa. CNN och andra världsmedier rapporterar i veckan om Mayissa, hon kom på en bår. Gravid i nionde månaden, med brutet ben och arm och splitter från explosionen i kroppen.

Videodokumentationen filmades av Waad Al Katib, i syfte att ”dokumentera lidandet folket fastnar i under belägring och regelbundna bombräder”.

Klippet visar när de lyfter upp bebisen från hennes skadade mage. Barnet är tyst och vitt. Inga tecken på liv. Men läkarna kämpar och efter 20 minuters arbete är han vid liv.

Dela gärna klippet för att hylla alla läkare och sjuksköterskor som jobbar i den krigshärjade stadens sjukhus! De jobbar varje dag outtröttligt med att hjälpa oskyldiga krigsoffer, och för det går det inte att tacka dem nog.

Varning: Videon nedan innehåller scener som kan upplevas som stötande.


Dela på Facebook