Polen: Obligatorisk kastrering av pedofiler

Polen ska kastrera pedofiler. Nu har landets parlament godkänt en ny lag som gör att pedofiler och förövare av incest skall kemiskt kastreras, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Den nya lagen klubbades igenom i fredags i underhuset sejmen, en stark majoritet röstade för den nya lagen – 400 röstade för att införa lagen medan en ensam parlamentariker röstade emot. Lagen måste först godkännas och undertecknas av presidenten, innan den träder i laga kraft.

Enligt den nya lagen måste domstolar döma påföljden kemisk kastrering, som utförs antigen ett halvår innan frigivning eller innan påbörjat fängelsestraff. Landet skärper även ministraffen för incest och pedofili. Nu får man inget mindre straff än tre år i fängelset. Den nya lagen gör det även förbjudet att förespråka eller försöka rättfärdiga pedofili. Detta innebär också att man ej får propagera om att sexuell kontakt mellan vad som anses vara ett barn och en vuxen människa inte är farligt.

Polens parlament röstade även för att förbjuda spridning av nakenbilder utan den avbildade personens tillstånd. Det nya lagförslaget om kastrering av pedofiler lades fram av Polens premiärminister, Donald Tusk, förra året då en 45-årig man greps misstänkt för att ha hållit sin 21-åriga dotter som sexslav i sex år. Dottern födde två barn under tiden i fångenskap som pappan tror vara far till.

Dela på Facebook